top of page

Eerste wedstrijd recreanten D1!

Op dinsdagavond 29 september was onze eerste wedstrijd van het seizoen. Onze eerste wedstrijd als nieuwe team, in een competitie die ook nieuw voor ons was. We waren nieuwsgierig naar hoe het zou gaan en zou zijn. Worden er 3 sets gespeeld? Of misschien wel 4 sets? Spelen de tegenstanders ook systeem? Zouden ze aanvallen? Of zouden we allemaal prikballen krijgen? Om 20.15 uur vertrokken wij richting Hoogeveen om daar hopelijk te gaan knallen.

Buffel Dames 2 – Set Up Dames 1

Rond 21.30 uur werd het fluitsignaal gegeven. We begonnen met volle enthousiasme aan de wedstrijd. Samira had een reeks mooie opslagen, waardoor wij een mooie voorsprong hadden op de tegenstanders. Helaas verloren we in een spannende rally de opslag en begonnen de tegenstanders terug te komen. Op het eind van de set werd het nog even spannend en hebben wij de set verloren met 25-23.

De tweede set begonnen de tegenstanders met de opslag. Het was wederom weer een spannende set, waarbij wij om en om punten scoorden. Een reeks goede opslagen van de tegenstanders maakte dat wij de set verloren met 25-18. Wat maakte dat het 2-0 in setstanden was voor Buffel dames 2.

De derde set begonnen de tegenstanders wat tactischer te spelen en vaak de bal te prikken. Hierdoor werd het spel wat lastiger voor ons. Veel korte ballen geprikt achter het blok werden afgewisseld met lange ballen in de hoeken. De tegenstanders winnen de set met 25-16. Wat maakt dat Buffel dames 2 de wedstrijd met 3-0 gewonnen heeft.

Maar niet getreurd. Wij hebben een fijne pot gespeeld en gaan vol goede moed naar de volgende wedstrijd.

Volgende wedstrijd: 20 oktober om 20.15 uur in Sporthal de Balk.