top of page

𝐌𝐄𝐈𝐒𝐉𝐄𝐒 𝐁𝟏 𝐓𝐄 𝐒𝐓𝐄𝐑𝐊 𝐕𝐎𝐎𝐑 𝐃𝐄𝐃𝐄𝐌𝐒𝐕𝐀𝐀𝐑𝐓

Maandagavond 5 februari speelden we een wedstrijd tegen Dac Dedemsvaart. We waren voor het eerst weer compleet, Annabel en Marit waren weer inzetbaar, alleen Maud is nog niet geheel fit. We hebben de keuze gemaakt dat Marit als libero zou spelen.

De 1e set starten we met Tessa, Amy, Annemarie, Tessa, Mayke, Lynn & Marit als libero. Marit speelde als libero voor Amy in het achterveld. Dac begon met een sterke serve, waar we geen antwoord op hadden. De pass kwam niet aan en stonden al snel met 10-1 achter. In deze set kregen we niet echt vat op het spel van Dac en we verloren met 25-13.

De 2e starten we met Annabel voor Lynn. We starten met een sterke serve van Tessa waar nu Dac geen antwoord op had. We bleven sterk spelen de pass was beter waardoor Tessa de aanvalsters goed wist te bereiken die wisten hier wel raad mee. De meiden hielden hun niveau vast en wonnen met 25-11.

De 3e set starten we met Tessa Spin als spelverdeelster en Lynn voor Annemarie. We trokken de lijn van de 3e set door met Mayke die sterk stond te serveren en Dac had er geen antwoord op. We liepen al snel uit naar 12-8 voorsprong, verdedigend stonden we goed, passend was constant. Tessa kon hierdoor de set-up's goed verdelen. Aan het eind van de set kwam weer terug in de wedstrijd maar niet genoeg om ons in de problemen te brengen. We wonnen met 25-20.

De 4e set starten we met Annemarie voor Annabel en Maud voor Amy. Marit kwam nu als libero voor Lynn in het achterveld. Begin van de set ging het gelijk op. Bij stand van 8-8 begon Mayke aan een sterke serve serie en we liepen uit naar een 16-8 voorsprong. De meiden speelden geconcentreerd en hielden het niveau vast en wisten deze set ook overtuigend met 25-15 te winnen.

Een mooie verdiende 3-1 overwinning, de eerste van dit jaar. Op de training lieten de meiden al een goed niveau zien, alleen kwam het nog niet altijd uit in de wedstrijden. De meiden hebben een goede wedstrijd gespeeld na een matig begin. Vanaf de 2e set stonden we goed te spelen, knokten voor elke bal en speelden met overtuiging. Er kwam steeds meer beweging in het team, waardoor we makkelijker gingen spelen. Met Marit die voor het eerst als libero speelde, deed dit of ze het al vaker had gedaan. Een groot compliment naar het team toe is dat ze rustig en geconcentreerd bleven spelen en hun niveau wisten vast te houden. #trotsopdemeiden🏐💪

Zaterdag 10 februari om 17.30 uur spelen we een thuiswedstrijd tegen Kangeroe. - Henk van Lenthe