top of page
1.png

Volleybal is best lastig om te leren. Voor kinderen van 6-12 jaar is daarom Cool Moves Volley (CMV) ontwikkeld om de motoriek en balvaardigheid van jonge kinderen op een speelse en leuke manier te verbeteren. In zes verschillende niveaus leren kinderen op een dynamische manier stap voor stap de volleybaltechnieken.

Waarom volleybal? Bij CMV leren kinderen de waarde van samenwerking en teamspirit. Ze leren hoe ze effectief moeten samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiken. Ook verbetert volleybal kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en motorische vaardigheden. CMV helpt kinderen om hun zelfvertrouwen te vergroten. Door successen te behalen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en te zien hoe ze groeien als individu binnen het team. Daarnaast biedt volleybal kinderen de kans om nieuwe vrienden te maken, samen spelen in een team schept een unieke band en creëert vriendschappen die een leven lang mee gaan!
 

De CMV-teams van Set Up trainen 1 of 2 keer per week, afhankelijk van het niveau. De competitie is opgezet in een toernooivorm, dit betekent dat er op een zaterdagochtend meerdere wedstrijden gespeeld worden. Zo'n toernooi duurt ongeveer 1,5 uur en is ongeveer 1 of 2 keer per maand, steeds vaker naarmate het niveau hoger wordt. Op de donderdagavond trainen alle miniteams in Sporthal de Balk, neem dus gerust een kijkje! De actuele trainingstijden van de verschillende teams vind je hier. Wil je proberen of volleybal wat voor jou is? Je mag 3 keer vrijblijvend meetrainen, dus kom gezellig aansluiten samen met/bij een vriendje of vriendinnetje.

Leeftijdsindeling teams
Mini 1 - Groep 8
Mini 2 - Groep 7
Mini 3 - Groep 7
Mini 4 - Groep 5/6
Mini 5 - Groep 5/6
Mini 6 - Groep 5/6

Mini 7 - Groep 3/4

output (3).png

Voor jongens (en stoere meiden) hebben we op de woensdagavonden een nieuwe variant van volleybal: Smashbal! Dit is een stoer en uitdagend volleybalspel, gericht op smashen, duiken, rennen en springen. Meer informatie over Smashbal vind je op deze pagina.

bottom of page