top of page

𝐃𝐚𝐦𝐞𝐬 𝟐 𝐬𝐥𝐮𝐢𝐭 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧 𝐚𝐟 𝐦𝐞𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐢𝐞𝐬

Zaterdag 13 april speelden we onze laatste wedstrijd in Lemelerveld tegen De Bevers. We moesten het doen zonder Amber, we moesten 3 punten pakken om 2e in de competitie te blijven. We wisten wat we moesten doen, maar hadden wel met een goede tegenstander te maken.

We starten met Inge, Laura, Gwen, Kayleigh, Ylva en Hannah. Het ging vanaf het begin gelijk op en we moesten hard werken voor onze punten. De pass lag wel goed maar wisten te weinig te scoren, wat De Bevers wel deden, en pakten een voorsprong. Marit kwam nog voor Marit en Michelle voor Laura, we wisten de achterstand niet goed te maken en verloren met 25-20.

De 2e set starten we met Inge, Michelle, Marit, Kayleigh, Ylva en Hannah. We wisten nu wel vanaf het begin het initiatief te pakken. Met een goede serve wisten we De Bevers onder druk te zetten en wisten hun aanval te ontregelen. Verdedigend stonden we goed en bleven geconcentreerd spelen en nu aanvallend wel onze punten te maken en we trokken met 25-18 deze set naar ons toe.

De 3e set trokken we de lijn door en wisten een 13-8 voorsprong te pakken. Maar toen begon De Bevers de druk op te voeren en aanvallend maakten we geen punten meer. In no-time waren de rollen omgedraaid en stonden we met 17-14 achter. Met Ylva en Laura voor Gwen & Michelle probeerden we het nog weer recht te trekken. Het lukte gedeeltelijk maar verloren toch met 25-21.

De 4e set ging vanaf het begin gelijk op lange rally's waarin beide teams verdedigend sterk stonden te spelen. We kregen niet echt vat op de midspeelster van De Bevers en maakten zelf teveel serve fouten. Deze set bleef tot het eind spannend en beide teams moesten knokken voor elk punt. Uiteindelijk trok De Bevers met 25-22 aan het langste eind.

3-1 verlies wat niet nodig was geweest. De teams waren wel aan elkaar gewaagd maar bij ons was o.a de serve niet constant genoeg, hierdoor brachten we ons zelf teveel in de problemen, verdedigend haalden we nog wel veel van de vloer. Het was een flinke tegenvaller dat we onze 2e plaats niet konden vast houden, we werden uiteindelijk 4e in de competitie. Na deze zure nederlaag kunnen we toch terug kijken naar dit seizoen waarin we als individu en als team zijn gegroeid. Thuis hebben we geen wedstrijd verloren, soms lieten wat onnodige puntjes liggen wat niet nodig was.

Als trainer/coach ben ik wel tevreden wat de Dames hebben laten zien op de training en in de wedstrijden, er zit nog genoeg rek in om door te groeien.

Wij willen ook onze sponsor Klok Dakkapellen bedanken voor het sponsoren van Dames 2.