top of page

𝗗𝗔𝗠𝗘𝗦 𝟮 𝗪𝗜𝗡𝗧 𝗩𝗔𝗡 𝗞𝗢𝗣𝗟𝗢𝗣𝗘𝗥

Zaterdag 13 januari begon de 2e helft van de competitie weer. In de voorbereiding op de 1e wedstrijd hadden we afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd gespeeld in Raalte tegen Salvora en met 3-1 winst afgesloten. Laura was weer terug na een zware blessure waarin ze ruim een jaar niet gespeeld heeft en kon haar eerste punten weer spelen. Koploper Ouvol was onze 1e tegenstander in het nieuwe jaar, ze hadden nog geen wedstrijd verloren. We wisten dat we vol aan bak moesten om een goed resultaat te halen.

De 1e set starten we met Amber, Michelle, Marit, Kayleigh, Ylva & Hannah. Ouvol begon sterk met serveren en we hadden moeite om aanvallend een vuist te maken. Ouvol liep snel een paar punten uit, al stonden we wel sterk te verdedigen maar kwamen in deze set toch te kort en verloren met 25-17.

De 2e set starten we sterk met een goede serve en ook de pass lag goed, daardoor kon Amber de aanvalsters goed te bereiken, en die wisten daar wel raad mee. We bleven een hoog niveau spelen met een hoog tempo en wisten Ouvol onder druk te houden en we liepen snel 4 punten uit. Gwen kwam nog voor Ylva We gaven de voorsprong niet meer uit handen en we pakten deze set met 25-18.

De 3e set starten we met Amber, Michelle, Marit, Kayleigh, Gwen en Hannah. In deze set waren de teams ook weer aan elkaar gewaagd. Lange rally's waarin door beide teams alles uit de kast werd gehaald, om de punten te pakken. Sterk verdedigende acties waarbij soms de bijna onmogelijke ballen nog werden gehaald. Het ging lang gelijk op maar Ouvol trok uiteindelijk toch aan het langste eind en won met 25-22.

De 4e set starten we met Inge als spelverdeelster en Gwen op de mid voor Marit en Ylva weer op de buitenkant. We trokken de lijn weer goed door. Met een sterke serve waar we Ouvol mee onder druk wisten te zetten, en de pass die goed verzorgd werd kon Inge zich goed in de wedstrijd spelen en wist ze de aanvalsters goed te bereiken. Verdedigend bleven we geconcentreerd en sterk spelen en met Hannah op de mid die de nodige punten wist te scoren, pakten we een paar punten voorsprong. We knokten voor elke punt en wisten deze set met 25-21 naar ons toe te trekken.

De 5e set moest de beslissing brengen we starten met dezelfde speelsters en wilden deze wedstrijd winnen en begonnen met een sterke serve van Inge. Ouvol had hier geen antwoord op en we liepen al snel uit naar 6-1 voorsprong. Ouvol kwam nog wel iets terug maar we gaven bijna niets weg, we bleven verdedigend sterk spelen en wisten dit aanvallend af te maken. Bij wissel van het veld stonden we met 8-4 voor. We trokken de lijn goed door met Amber serverend voor Ylva wisten we de voorsprong uit breiden en wonnen verdiend deze laatste set met 15-6.

Een mooie verdiende 3-2 overwinning op de koploper. We kunnen terug kijken op een spannende wedstrijd waarbij beide teams sterk stonden te verdedigen. We hadden in het begin moeite met de pass maar wisten dat in de loop van de wedstrijd goed op te pakken. We bleven door het hoge tempo geconcentreerd spelen, speelden op hoog niveau en wisten aanvallend en tactisch goed af te wisselen.

Het was voor mij genieten wat ze in deze wedstrijd hebben laten zien. Laura heb ik in deze wedstrijd helaas nog geen speeltijd kunnen geven, maar haar speel minuten komen binnenkort wel.