top of page

𝐃𝐀𝐌𝐄𝐒 𝟐 𝐖𝐈𝐍𝐓 𝐌𝐎𝐄𝐈𝐙𝐀𝐀𝐌

Zaterdag 9 december speelden we weer een wedstrijd na 2 weken vrij te zijn geweest, nu een uit wedstrijd tegen Wijthmen. We moesten het zonder Hannah doen, maar Anouk Schepers van Dames 3 was bereid om Dames 2 te versterken.

De 1e starten we met Amber, Michelle, Marit, Kayleigh, Ylva & Gwen. We begonnen goed aan deze set en namen al snel 12-8 voorsprong. Wijthmen kwam sterk terug en namen het initiatief van ons over, en stonden met 20-16 voor. Na een sterke serve van Marit wisten we alsnog deze set met 25-23 te winnen.

De 2e set trokken we lijn van de vorige set goed door. Met een sterke serve waar Wijthmen veel moeite mee had. De pass lag wat constanter en Amber wist de aanvalsters goed te bereiken. Met een sterk spelende Gwen die de nodige punten wist te maken, trokken we deze set eenvoudig met 25-16 naar ons toe.

Je zou zeggen dit zouden we wel even klaren, maar dan komt de beruchte 3e set zoals de dames zeggen. We waren de weg kwijt en liepen al snel achter de feiten de pass liep niet meer aanvallend konden we geen vuist maken. Inge kwam nog voor Amber, Wijthmen had de smaak te pakken en wist deze set met 25-12 te pakken.

De 4e set ging Anouk op de mid spelen in plaats vinden Marit. Deze set hadden we ook geen grip op Wijthmen we kwamen er passend en aanvallend er niet uit. De vechtlust was er wel maar de overtuiging niet, dus Wijthmen maakte hier dankbaar gebruik van en wonnen deze set met 25-14.

De 5e set moest de beslissing brengen, we wisten dat we uit een ander vaatje moesten tappen. Met Amber als spellie voor Inge en Marit op de mid voor Anouk. We begonnen goed en namen al snel 4 punten voorsprong en wisten deze bij wissel van het veld vast te houden. De pass liep beter en ook de serve druk was weer terug. Aanvallend konden we wel de power brengen waar Wijthmen geen antwoord op had. We wisten dit vast te houden en wonnen met 15-5 deze beslissende 5e set.

Een zwaar bevochten 3-2 overwinning waarin we moeizaam begonnen en een sterke 2e set wisten te spelen. Daarna zaten we in een echte dip niets lukte meer, maar wisten toch nog de rug te rechten en de 5e set winnend af te sluiten. We speelden te onrustig en maakten zelf teveel persoonlijke fouten. We hebben deze week weer wat extra punten om de nadruk op te leggen om de 1e helft van het seizoen goed af te sluiten. We bedanken Anouk dat ze Dames 2 wou versterken.

Zaterdag 16 december spelen we om 14.00 uur onze laatste wedstrijd van dit jaar tegen VCZ in Zuidwolde.