top of page

𝐌𝐄𝐈𝐒𝐉𝐄𝐒 𝐂𝟏 𝐃𝐎𝐄𝐓 𝐙𝐈𝐂𝐇𝐙𝐄𝐋𝐅 𝐓𝐄𝐊𝐎𝐑𝐓

Zaterdag 9 december speelden we een uitwedstrijd tegen VC Zwolle. De vorige wedstrijd tegen VC Zwolle wonnen we thuis met 3-2, het kon weer een spannende pot worden. We moesten het helaas doen zonder Tessa Spin, die ziek was.

De 1e set starten we met Tessa, Maud, Annabel, Mayke, Marit & Annemarie. We starten goed namen al snel een paar punten voorsprong maar konden het niet vast houden. De teams waren goed aan elkaar gewaagd, Het lang gelijk op en VC Zwolle wist tot de 17-17 goed bij te blijven. We wisten uiteindelijk aan langste eind en wonnen met 25-20.

De 2e set kwam Lynn voor Annabel en we trokken de lijn van de eerste set goed door. De serve liep goed en VC Zwolle had er geen antwoord op, taktisch pakten we goede punten. We liepen al snel uit naar 22-14 en we dachten al dat we de set binnen hadden. Een misrekening, want VC Zwolle dacht daar anders over. Ze kwamen met hun sterke serve puntje voor puntje langszij, we hadden geen goed antwoord daarop. We maakten teveel pass foutjes. Na 2 time-outs wisten we toch nog deze spannende einde van deze set met 28-26 te winnen.

De 3e set kwam Annabel voor Annemarie in het veld. De teams deden ook deze set niet voor elkaar onder. We knokten wel voor elk punt, maar maakten op sommige momenten teveel onnodige fouten. We liepen aan het eind van de set achter de feiten aan. De pass werd wat minder hierdoor konden we aanvallend geen vuist meer maken en verloren deze set met 25-21.

De 4e set speelde Annemarie op diagonaal in plaats van Mayke. VC Zwolle bleef goed serveren en we hadden moeite om de pass goed te verzorgen. We moesten hard vechten om onze punten binnen te halen. Onze serve liep ook niet echt meer. We probeerden ons wel in de wedstrijd te spelen, maar maakten zelf teveel persoonlijke fouten waardoor VC Zwolle deze met 25-17 wist te winnen.

Een 5e set zou dus de beslissing moeten brengen. Met Mayke weer op de diagonaal en Annemarie op de midden in plaats van Lynn. VC Zwolle was ook in deze set te sterk voor ons we kregen geen vat op hun spel. De pass liep niet echt waardoor we aanvallend geen druk konden zetten. We knokten wel voor elk punt maar dat was niet genoeg om deze set te winnen en verloren met 15-8

Een 3-2 nederlaag was het resultaat een onnodige nederlaag er had meer ingezeten. De meiden speelden vandaag af en toe wat ongelukkig ook door zelf teveel persoonlijke foutjes te maken. Ze bleven wel vechten voor een goed resultaat, maar helaas lukte dat ons niet. We spelen nu in de 1e helft van de competitie in de hoofdklasse, waarin we van te voren wisten dat het zwaar zou worden. De meiden hebben zich goed laten zien en wisten goede wedstrijden te spelen. Het team heeft veel progressie gemaakt en ook individueel zijn ze beter geworden.

We zijn trots op wat de meiden hebben laten zien, en willen deze lijn doortrekken zowel in de training als in de wedstrijden.

Zaterdag 16 december spelen we onze laatste wedstrijd in de hoofdklasse tegen kampioen Olhaco om 14.00 uur in Hoogeveen 🏐