top of page

Kantinevrijwilligers gezocht!

Beste inwoners van Balkbrug en omstreken die onze sporters een warm hart (en een drankje) toedragen.

We zijn op zoek naar mensen die kantinediensten willen draaien. Zijn onze bartoppers ermee gestopt dan dat we nieuwe mensen zoeken? Hebben ze een andere tijdsbesteding gevonden waar ze net zo veel voldoening en energie uithalen? Welnee! Sinds september gebruiken VVA, SCB en Set Up gezamenlijk de kantine en sindsdien willen we doordeweeks ook de kantine openhouden. De vrijwilligers die nu al met veel plezier en enthousiasme achter de bar staan (onze rotsen in de branding zullen we maar zeggen) hebben ook nog een leven naast de kantine waar ze tijd en aandacht aan willen geven. Kort gezegd: we willen de kantine op extra dagen openhouden en daarvoor hebben we extra mensen nodig.

Er zitten alleen maar voordelen aan deze vrijwilligersbaan! Vraag het elk van onze kantinevrijwilligers maar. Voor het geval je de vrijwilligers niet kent omdat je (nog) niet in de kantine komt, staan ze hieronder even opgesomd:

1. Je hebt alleen te maken met vrolijke en gezellige mensen

Balkenezen zijn sowieso al aardige, enthousiaste en vrolijke mensen. Maar naast deze positieve eigenschappen hebben ze óók nog een avond gesport en dus endorfine aangemaakt én hebben ze een drankje in het vooruitzicht. Win-win! Kan niet anders dan dat je een gezellige avond hebt tijdens je kantinedienst!

2. Je leert nieuwe mensen kennen

En niet zomaar mensen, maar mensen van zowel de volleybalvereniging als de voetbalvereniging en van zowel de zaterdag- als de zondagvereniging! Je sociale netwerk zal nooit meer hetzelfde zijn en je hebt eindelijk iets nieuws te vertellen als je thuiskomt na een leuke kantinedienst.

3. Je leert iets nieuws

Wie wil nu niet leren hoe je een dopje van een flesje fris afhaalt? Of hoe je met één druk op de knop koffie uit een automaat haalt? En misschien ook wel hoe je een biertje moet tappen? Mocht die drempel te hoog zijn, hebben we ook gewoon nog flesjes bier. Speciaal voor de nieuwe vrijwilligers! (En misschien voor de mensen die na jaren oefenen, trainen en proberen nog steeds niet kunnen tappen...)

4. Je maakt er een heleboel mensen heel blij mee, terwijl jij er een gevoel van voldoening uithaalt

Stel je eens voor. Het is een doordeweekse avond en je hebt net lekker getraind. Op het voetbalveld door weer en wind of in de sporthal waar het in de zomer verschrikkelijk warm kan zijn. Hard getraind, goed je best gedaan en voordat je huiswaarts keert heb je wel zin in een koud biertje of een colaatje. En het mooie is: dat kan! Want er staat iemand achter de bar die zich met veel plezier inzet voor de verenigingen.

Mocht je nou denken: leuk al die vrolijke, gezellige en enthousiaste mensen maar daar heb ik he-le-maal niks mee, dan hebben we goed nieuws! We zoeken namelijk ook nog keukentoppers voor op de zaterdag. Lekker je eigen ding doen, bestellingen klaarmaken en wegbrengen en je verder vooral niet bezighouden met wat er achter de bar gebeurt. Ook als je mensen wél leuk vindt, maar ze liever blij maakt met een frikandel speciaal met precies genoeg mayo, curry en uitjes dan met een perfect getapt biertje ben je uiteraard van harte welkom!

Het draaien van bardiensten is heel laagdrempelig. Het gaat bij doordeweekse avonden om diensten vanaf 20.15 uur tot 23.00 uur. Eerder starten mag ook, maar dat is naar eigen invulling en inzicht. Het gaat om één avond per maand. Naast doordeweeks hebben we ook op zaterdag nog extra handjes nodig om ervoor te zorgen dat de derde helft altijd wint van de eerste twee! De eerste paar keer (en op zaterdag altijd) zul je er samen staan met een ervaren vrijwilliger die je wegwijs maakt in de kantine. Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op met Hanneke Gebbink (06-29113255).

Hopelijk tot snel op Sportpark de Balk!

0 opmerkingen

Comentários


bottom of page