top of page

Dames 1 wint in Dedemsvaart!

Met de overwinning tegen WIJKHO nog in gedachten, mochten we donderdagavond vol goede moed aantreden tegen DAC Dedemsvaart dames 1.


Een team wat inmiddels al bekend is, bij zowel de spelers als bij onze supporters op de tribune. Ook de coach van Dedemsvaart is een oude bekende voor velen. Onze bekende supporters zullen het met ons eens zijn dat een donderdagavond voor ons geen ideale speeldag is. Maar zo flexibel als we zijn, stonden we netjes klaar met (bijna) volledig team op het veld voor de warming up.


DAC Dedemsvaart DS 1 - Set Up/B DS 1


De eerste set bleek nog als verlenging van de warming-up te dienen, het was er namelijk erg koud. Maar daar was in het spel niet veel van te merken. We begonnen sterk en het liep redelijk gelijk op. Van beide teams zowel sterke, als minder sterke services. Evelien verdeelde de set-upjes mooi aan het net waarmee Rachel in ’t hoekie wist te scoren en Yara haar aanval kon laten zien. Het richtpunt voor de gehele wedstrijd was bepaald. Het was echt nek-aan-nek, de aanvallen waren sterk van beide teams. Hoewel het klinkt alsof we deze set hebben gewonnen, lieten we het spel op het belangrijkste moment liggen met een paar “domme” fouten, zoals onze Roel dat zegt. Dedemsvaart wint de set met 25-23.


Zo’n eerste verloren set is dan een wake-up call en na de nodige woorden van Roel stapte er een strijdlustig zestal binnen de lijnen, klaar om een set te pakken. Het ging wederom gelijk op, Eva zat er voorin goed bij en de pass stond er stabiel bij. Dedemsvaart scoorde voornamelijk aanvallen vanaf de mid en met prikballetjes. Carlijn stond klaar bij de opslag, waarna er werd gewaarschuwd voor een harde service. Ai, die wedstrijdverslagen zijn niet in alle opzichten goed. Maar, scoren hoor! Lekker Karel, Kali, kanon of gewoon onze Carlijn! Halverwege de set kwamen er wat wissels. Marith scoorde met een paar blokjes waarna bewezen is dat ze toch boven het net uit kwam. Hannah viel in en heeft daarbij goede ballen aan het net geslagen. Vooraan het net bleven de prikballetjes komen, die we overigens steeds beter onder controle hadden. Het bleef nek aan nek, Dedemsvaart won met 25-23.


Hoewel Dedemsvaart dacht er een 4-0 van te maken, dachten wij hier heel anders over. De 3e set liepen we direct goed uit met mooie opslagen van Esmée. Ons vaste richtpunt bleef scoren. We geven complimenten aan onze wissels en natuurlijk Marrit, die de longen uit hun lijf schreeuwden aan de kant. Dominique zat er goed bij in zowel de pass als haar aanval. Bij Dedemsvaart zakte de moed in hun schoenen en stonden achter met 15-20, wat voor deze wedstrijd een groot verschil te noemen was. En daar kwam Dedemsvaart met hun blokkering die moeilijk te doorbreken was, steeds dichterbij. We wisten op tijd bij de les te blijven en winnen de set met 28-26. Hoppa 2-1 in setstanden, het kan nog steeds!


Set 4, op dit moment een wel een hele belangrijke. Dedemsvaart nam een piepkleine voorsprong en we blijven ze dan ook de gehele set in de nek hijgen. Esmée, die sneller is dan haar eigen schaduw, lette goed op de prikballetjes. Door de goede wisselmomenten van Roel bleven we bij. Wat een wedstrijd, echt top sfeer binnen het team en we gaan er allemaal voor. Marith deinst niet terug voor het luide publiek van Dedemsvaart die door de opslag heen joelt en de time-out van Dedemsvaart deed zijn ding niet! Het is immers niet alleen haar woonplaats waar ze mee aanmoedigen, maar ook de “jel” klinkt natuurlijk niet onbekend in de oren. Hoppa we winnen de set met een hele mooie afsluiter van Rachel met 27-25. 2-2 in setstanden!


Gaan we dan echt van een 2-0 achterstand naar een 3-2 winst? Dat het een hele spannende set ging worden, was bij beide teams wel duidelijk. Maar met deze top sfeer en vele supporters voor Balkbrug zou het meer dan welkom zijn. In de vijfde set moesten beide partijen het onderste uit de kan halen. Balkbrug begon sterker, maar Dedemvaart kwam terug. Eva en Carlijn prikte voorin scorende ballen, maar ook Dedemsvaart zat daar steeds beter bij. De verdediging staat als een dijk waar een goede set-up en aanval uit kon komen. Dedemsvaart laat punten liggen met eigen fouten. Dominique scoort met haar opslag de laatste punt en we winnen de set met 15-13.


Dat betekend 3-2 voor Set Up! In de pocket! Publiek, bedankt!


Woensdag 13 oktober hebben wij een bekerwedstrijd tegen Reva DS1 in Gorredijk. Zaterdag 16 oktober spelen wij weer lekker thuis om 18:00 tegen VC Zwolle DS6!
0 opmerkingen

Comments


bottom of page