top of page

Dames 1 pakt 4 punten van onze buren!

Afgelopen zaterdag hadden we een uitwedstrijd bij de buren in Dedemsvaart! Voor een aantal van ons dus een thuiswedstrijd. Een paar weken terug hebben wij een oefenwedstrijd gespeeld tegen DAC DS1 en dit eindigde met 2-2. Gewaagd aan elkaar, kunnen we wel stellen dus. Het belooft een spannende wedstrijd te worden!

Zaterdag morgen stipt om 9:00 stond de eerste al bij de drogist voor een héééle goede actie. 9:05 volgde de rest. Zo zijn uiteindelijk de helft van de dames voorzien van een heerlijke geurtjes. 15:00 Fris en fruitig met een compleet team; geen vuiltje meer aan de lucht. Klaar voor de strijd!

DAC Dedemsvaart DS 1 - Set Up/B DS 1

Allereerst complimenten voor DAC, hoe zij de corona regels hebben toegepast in de sporthal met looproutes en blokken voor het wachten!

De eerste set begon, het was aan beide kanten van het net even inkomen. Bij ons in het veld bleef het rommelig. De services waren bij zowel Dedemsvaart als Set Up sterk en daar kwamen bij ons veel slordige passes uit die Esmée nog net heeft weten te redden. We keken tegen een kleine achterstand aan, maar deze herpakte we. Eva heeft een mooie service die Dedemsvaart met de pass weggeeft met een prachtige set-up voor Jeanice, en die slaat ze in. We zijn heel dichtbij gekomen maar verliezen de eerste set met 25-22. Dominique speelde zich de laatste punten van de eerste set even warm en is klaar voor de tweede set. De services bleven bij Dedemsvaart sterk maar daar zaten we dan ook goed bij met de pass. In verband met corona kunnen we even niet zingen, daarom zijn de wissels druk aan het oefenen op de techniek en het ritme van onze klap-melodie. Daar blijven ze ook warm van. Met een paar “vrije ballen” vanaf Dedemsvaart komt de pass perfect aan en weet Esmée de aanvallers prima te bedienen. Marrit komt in het veld en laat zich van haar goede kant zien met mooie services. We lopen uit en winnen de set met 25-19. Dat betekend 1-1 in setstanden. De spanning zit er in en Dedemsvaart loopt uit met wederom mooie services en aanvallen. De pass was moeilijk onder controle te krijgen en moest een tikkie secuurder volgens de spelverdeler, helaas konden we haar geen ongelijk geven. Dedemsvaart krijgt de services van Evelien om de oren en hiermee halen we een heleboel punten in. Noem het spelen met de tegenstanders en/of spelen met de coach. Na twee time-outs van Dedemsvaart tijdens Evelien haar service reeks is het puntje voor de coach van Dedemsvaart: Jorn. De stand blijft gelijk opgaan en met mooie aanvallen vanaf zowel buiten, midden en de diagonaal pakken we ook de 3e set! Met 27-25 betekend dat 2-1 voor Balkbrug. Ahaaaaa klopt de prognose van Nevobo dan wederom? Of maken we er nog een 5-setter van..? Met een setstand van 2-1 ga je

toch altijd met een frisser gevoel het veld weer op. Het begint al snel met een voorsprong voor Set Up. De set-upjes van Evelien kwamen lekker aan bij de gezusters Courtz die een paar mooie aanvallen door het blok heen slaan. De wissels hebben het klappen inmiddels prima onder de knie en dat werkt. Door goed spel aan onze eigen kant en het vertrouwen van Roel winnen we ook de 4e set, met 25-16. Dit betekent3-1 voor Set Up!

Dit was helaas voor nu even de laatste wedstrijd en gaan we met winst de quarantaine in! Wij zijn weer off-radar en hopen snel weer veilig met z’n allen te kunnen volleyballen!